
W dniu 21.10.2018 r. odbyło się wydarzenie plenerowe: pokaz kulinarny z wykorzystaniem produktów rybnych projektu współpracy pn. „Czas na rybę!” na placu przy Instytucie Dydaktyczno-Naukowym im. Vinceza Priessnitza w Głuchołazach. Program obejmował pokaz kulinarny przygotowania zupy rybnej z lokalnych gatunków ryb hodowlanych z terenu objętego LSR NKJiG, degustację przygotowanej zupy dla 400 osób oraz pokaz multimedialny w sali konferencyjnej w Instytucie, gdzie nastąpiła premiera filmu promocyjnego akwenów wodnych terenu objętego LSR NKJiG oraz omówienie i podsumowanie całego projektu. Tego dnia odbyły się także prezentacje produktów lokalnych, animacje dla dzieci w formie malowania pierników w kształcie ryby (należącymi do produktów lokalnych Nyskiego Księstwa Jezior i Gór), pokazy wędkarstwa muchowego na Białce Głuchołaskiej, prezentacja sprzętu wędkarskiego do różnych technik wędkowania, darmowe lekcje wędkowania dla dzieci prowadzone przez PZW Okręg Opole, pokaz wykonywania sztucznych much oraz zawody wędkarskie.





































