Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego we współpracy z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie i Muzeum Wsi Opolskiej, zapraszają na XVII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną i lokalną.
Finał Regionalnej XVII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” odbędzie się 2 lipca w Muzeum Wsi Opolskiej w Opolu.
CEL KONKURSU:
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja regionalnych produktów oraz przygotowanie ich producentów do uczestniczenia w systemach jakości żywności, zarówno na szczeblu unijnym, jak i krajowym. Ideą konkursu jest też zachęcanie mieszkańców obszarów wiejskich, zwłaszcza tych o niekorzystnych warunkach gospodarowania, do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu.
KONKURS to idealny sposób na zgłębianie wiedzy o produktach i potrawach regionalnych, a także możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy pasjonatami szukającymi starych częściowo zapomnianych smaków.
Szczegółowe informacje na stronie: www.odnowawsi.eu oraz na stronie www.oodr.pl
KARTY ZGŁOSZENIA PROSIMY PRZESYŁAĆ NA ADRES:
Listem tradycyjnym:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
ul. Główna 1,
49-330 Łosiów z dopiskiem dział WGDiA,
lub e-mailem: [email protected]
DO DNIA 16 CZERWCA 2017.
Osoba do kontaktu: Jadwiga Sadlej, dział WGDiA Tel. 77 44 37 159 lub 160 ,
tel. kom. 600 – 403 – 526
KIERMASZ podczas XVII edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Uprzejmie informujemy, że uczestnicy konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, prowadzący sprzedaż detaliczną, będą mieli możliwość sprzedaży swoich produktów na specjalnie przygotowanych stoiskach.
Zainteresowanych prosimy o zgłaszanie się DO DNIA 23 CZERWCA 2017. droga mailową na adres: [email protected], telefon kontaktowy: Jadwiga Sadlej Tel. 77 44 37 159 lub 160, tel.kom. 600 – 403 – 526.